Ilmainen toimitus yli 100€
2 maaliskuun 2020
Terveysblogi Terveysvinkit

Nivelrikko ja kuntoilu

Lundin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan joka kolmas yli 45-vuotias kärsii nivelrikosta muutaman vuoden sisällä.

Tällä hetkellä ei ole luotettavia tietoja siitä, kuinka moni ihminen kärsii nivelrikosta, mutta on varmaa, että ongelma on laajalle levinnyt. Monet nivelrikkopotilaat eivät voi harrastaa tavanomaista liikuntaa ja pelkäävät myös pahentavansa ongelmaa, mistä voi tulla eräänlainen 22:nnen ja kahdennenkymmenennen kiinnijääminen. Oikeanlainen liikunta kuitenkin lisää nivelruston lujuutta, parantaa nivelen toimintaa ja vähentää siten kipua. Useimmat ihmiset löytävät jonkinlaisen liikuntamuodon, joka parantaa heidän elämänlaatuaan, vaikka kaikki liikunta ei toimisikaan. Kivun vähentämisen lisäksi liikunnalla on luonnollisesti monia muita terveyshyötyjä kipuongelmien kannalta verrattuna istumatyöhön.

Hyvän liikuntamuodon löytäminen voi olla myös todella hyvä vaihtoehto vähentää riippuvuutta lääkkeistä ja niiden sivuvaikutuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ostoskorini
Ostoskorisi on tyhjä.

Vaikuttaa siltä, että et ole tehnyt valintaa vielä.